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こくたんみんみ 山崎明 氏のカトラリーで食べるキュウリーとディルのサラダレシピ

Recipe developer:Pascale

Product provision:こくたんみんみ

ファミリーサラダとして愛されるキュウリーとディルのサラダ
Family salad of cucumber [Gluten free, Vegan]

目次

キュウリーとディルのサラダのレシピ

材料

  • キュウリ ….. 2本
  • 塩 ….. 1小匙
  • 紫玉ねぎ ….. 1個


  • 酢 ….. 240c


  • 水 ….. 120cc
  • ココナッツシュガー ….. 120cc(お好みの砂糖でも良い)
  • みじん切りのディル ….. 2大匙

Ingredient

  • Cucumber ….. 2
  • Salt ….. 1tsp
  • Red onion ….. 1


  • Vinegar ….. 240cc


  • Water ….. 120cc
  • Coconut sugar ….. 120cc
  • Chopped dill ….. 2Tbs

【作り方/How to】

1、大きなボールに薄くスライスしたキュウリと塩を入れて軽く混ぜて1時間おきます。
1、In a large bowl, mix sliced cucumber and salt and leave it for an hour.

2、酢、水とココナッツシュガーを弱火にかけます。
ココナッツシュガーが溶けたら火を消します。
2、Heat vinegar, water and coconut sugar under low heat fire.
Once coconut sugar melts, turn fire off.

3、紫玉ねぎをできるだけ薄くスライスします。
3、Slice red onions as thin as you can.

4、ディルをみじん切りにします。
4、Chop dills into short bits.

5、2で作ったミックスが冷めたら1時間おいたキュウリにかけて又1時間ほど冷蔵庫で寝かせます。(この時、ディルと紫玉ねぎスライスも混ぜます)1時間過ぎたら完成です。
POINT:砂糖をさらに足して(味見しながら甘めにして)冷蔵庫で寝かす時間を一晩にすればピクルスとしても楽しめます。
5、When cucumber has sweated in the fridge for an hour and the mixture made in 2 has cooled down, mix all together with sliced cucumber and chopped dill and let it sit for an hour again in the fridge and you are ready to serve.

レシピと今回の紹介について

About the recipe and Kokutanminmi

こくたんみんみさんの真竹燻しカトラリーの紹介です、今回使わせて頂いたのは箸置きとお箸です。
手作りなのはもちろん、材料のこだわりが魅力の作品です。

こくたんみんみさんは、群馬県産根曲り竹を採取し炭窯で燻した竹と油抜きをした白竹を主に使い、縞黒檀やアフリカンブラックウッドなど唐木と組み合わせ作りしたカトラリーづくりをしています。

キュウリサラダレシピの元はドイツの「ゴルケンザラッ」というサラダになります。
「ゴルケンザラッ」はドイツ移民者によって他国に紹介されてきて、歴史の中で色んなバージョンに別れてきてますがこちらもその中の一つです。
楽しんでいただけたら嬉しいです。

Kokutanminmi is the artist behind the smoked bamboo (carved) chopsticks and chopstick rest. The artist has committed choice of bamboo from Gunma prefecture, oil-distracted white bamboo and African black wood. A beautifully carved products as the signature-look only belongs to the artist.
And the recipe, the cucumber salad is a version that has emerged from the original German salad known as “Gurkensalat”.
There are various versions of course as this is one of them.
I hope you will enjoy this tangy and sweet salad which will come in handy as we approach our warmer season.

こくたんみんみ

Instagram : @kokutan.minmi

こくたんみんみさんの作品はこちらから購入出来ます。

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