Recipe developer:Pascale
Product provision:Riedel Ginza

 
ソーヴィニヨン・ブランを楽しむ時に、ペアリングしたいヘルシーな一品。
ガーリックフレーバーのクリームチーズのような野菜の豆腐ディップのレシピです。

 

野菜の豆腐ディップ
Tofu veggie dip pairing with Sauvignon Blanc glass from Riedel

 

豆腐ディップレシピ

 

材料

 

豆腐 ..... 400g
白味噌 ..... 2小匙
レモン汁 ..... 2小匙
オニオンパウダー ..... 2/3小匙
にんにくパウダー ..... 2/3小匙
塩 ..... 少々
小葱 ..... 2-3束
紫たまねぎ ..... 1/8個
+ ディップと食べられるお好きな野菜

 

Ingredient

 

400g ..... tofu
2tsp ..... white miso
2tsp ..... fresh lemon juice
2/3 tsp ..... onion powder
2/3 tsp ..... garlic powder
salt to taste
2-3 pcs ..... scallions/spring onion
1/8 ..... red onion
+ any vegetables of your choice to dip and enjoy

 

【作り方/How to】

 

 

1、小ネギと紫玉ねぎのみじん切りを準備します。
1、Chop red onions and scallions/spring onions.

 

 

2、良く水切りした豆腐を5分くらい茹でます。
2、Drain cubed tofu well and boil for 5 mins.

 

 

3、豆腐の粗熱が取れたらブレンダーに豆腐、味噌、フレッシュレモンジュース、ニンニクパウダーと玉ねぎパウダーを入れてクリーミーなヨーグルトのように滑らかになるまでブレンドします。(ここで味見をして塩を追加しても良いです)
3、Once the boiled tofu cubes have cooled, toss them into the blender with white miso, fresh lemon juice, garlic powder and onion powder. Blend well until it is as smooth as cream yoghurt.(If you like the dip on the saltier side, taste and add some salt)

 

 

4、ブレンドした豆腐クリームチーズにみじんきりした玉ねぎと小葱を混ぜます。
4、Add chopped red onion and scallions/spring onion to tofu cream cheese and the dip is done!

 

 

5、準備する野菜は何でもお好きな物で良いです(レシピに入れてません)。
アイディアヒント:今回は細いスティック状にして海苔で巻いています。
5、You can dip any vegetables of your choice.(vegetables are not included in the recipe)
idea: If you have thin sticks of vegetables, you can wrap them with seaweed strip as shown above.

 

 

 

 

リーデル・ワインウイングス
Riedel Winewings

2020年6月1日(月)に新発売された、フラットなボトムで空気との接触面を広げてワインの美味しさを引き出す革新的高機能グラスです。

 

 

『ソーヴィニヨン・ブラン・ワイン・グラス』
草の爽やかな香りとシトラスのアロマ、キリッとした酸味とミネラル感が楽しめます。

 

Riedel Winewing has been on the shelf since the 1st of June, 2020.
Its flat bottom allows the flavour of the champagne to be enjoyed to the fullest making it brutally functional.
 

[Sauvignon blanc glass Winewing]  
The flat and stretched bottom with a wing-like shape to increase the surface area the wine is exposed to which increases the levels of evaporation and enables a greater intensity of aroma.

 

 

レシピとソーヴィニヨン・ブラングラスについて
About sauvignon blanc glass and recipe

白ワインのブドウ品種の中でも特に重要な3種類の品種用に形状を開発いたしました。
同じ白ワインでも品種によって異なる香りや味わいを、よりはっきりと感じていただく
ために、異なる形状のグラスをおすすめしています。

 

 

今回ご紹介するグラスはリーデルさんのワインウイングスシリーズ ソーヴィニヨン・ブランのグラスです。
レーザーでカットされた飲み口が口の中に入っていくワインの流れを適切に調整し、繊細な口当たりを楽しめるようにしてくれます。
そして、大きな台座とボウルの間に美しく伸びる細いステム(脚)は、継ぎ目がなく、心地よい手触りを楽しめるようにしてくれます。

 

また、リーデル・ワインウイングスには2つの特徴があります。
こちらのグラスには独特なカーブがあり、大きく広がったボウル部分とすぼまった口径のバランスをとるために作られた独特なカーブがワインの香りとアロマを最大限に引き出しくれます。
そして、平らな底がワインと空気の接触面を最大限に広げるフラットなボトムは、空気と触れ合わせることで、眠っていたアロマを呼び覚ましてくれます。
白ワインを楽しむのに最適なグラスですね。

 

今回のグラスで頂くペアリングは野菜の豆腐ディップです。
素敵に白ワインを楽しむ時に、ペアリングできるヘルシーな一品です。
ガーリックフレーバーのクリームチーズのような味に玉ねぎとネギの香りがするディップ。
一度つけ始めたら止まりません。
でもこれは豆腐でしょ?どうしてクリームチーズのようなの?って良く聞かれますが、発酵した白味噌とフレッシュレモンジュースの魔法なのです。
是非、一度試してみて下さい。

 

The Sauvignon Blanc glass is said to be perfect for all styles of this variety, from the grassy, fruit-forward wines of the Marlborough to the oak-aged, honeyed blends from Bordeaux. The glass offers freshness and intensity on the nose, a harmonious palate, with an excellent balance of fruit and acidity, and a minerally finish.
The concept of pairing a macaron-soft-cookie with a specific flavor is fresh, unusual, and fun! And because these are made with rice flour instead of almond flour, it is noticeably lighter. And the matcha flavour and buttercream with dry (berry) fruits makes it more amusingly matching.
I hope you will get to try it out.
 
 
 

Riedel Ginza

〒104-0061
東京都中央区銀座6-2-1 Daiwa銀座ビル 1F

Tel: 03-6264-6128

HP:https://www.riedel.co.jp/shop/ginza/

Instagram:@riedelginza

お求めはこちらからできます。

 

 

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