Recipe developer:Pascale
Product provision:梶谷農園/Kajiya Farm

 
エディブルフラワー の巻き寿司
Edible flower rolls [Gluten free, vegan]

 

エディブルフラワーで楽しんでもらえる巻き寿司です。
Sushi roll with edible flower.

 

レシピ

 

材料
 
梶谷農園 エディブルフラワー ..... 2色 10個ずつ
海苔.....2枚
塩.....1/2小匙
酢 ..... 30ml
米 ..... 2合
砂糖 .....1/2小匙
柴漬け.....1/2大匙
たくあん ..... 1/2小匙
いくら ..... 1大匙 (なくても良い)
 

Ingredient
  
Edible flowers frm Kajiya Farm ..... 2 colors @10pcs
Seaweed sheet ..... 2
Salt ..... 1/2tsp
Vinegar ..... 30ml
Japanese rice ..... 2cups (rice cup)
Sugar .....1/2tsp
Chopped shiba-tsuke pickles..... 2Tbs
Chopped takuan pickles ..... 2Tbs
Ikura ..... 1Tbs (optional)

 

 

【作り方/How to】

 
1、酢飯を作ります。炊いたご飯を大きい目の入れ物に移し、お酢、お塩とお砂糖を入れたらしゃもじに伝わせながら回し入れ、その後は切るように混ぜます。
底の部分が熱いままにならないように、上下を大きく返してうちわのような物であおぎます。
1、Sushi rice, cook sticky rice and move to a big bowl. Add vinegar, salt and sugar accordingly and lightly scoop the bottom of the rice to move it to the top a several times as you fluff and mix (use your spoon as if you are cutting through the rice blobs) and make sure you don't break the cooked rice so that they don't stick to each other too much. Let it cool.

 

 

2、2種類の色(青と黄色)の花からを取り、それぞれ違うお椀に入れます。
たくあんと柴漬けも細かくみじんきりにしてそれぞれ違うお椀に入れます。
それぞれのお椀に酢飯を入れて混ぜます。
(おにぎり用と飾り用としてもっと準備しておいても良いです)
2、Separate petals from flowers and chop daikon and shiba-tsuke and place them all in a separate bowls. Mix sushi rice into each of these bowls.
(you can prepare more flowers for decoration and rice balls)

 

 

 

3、海苔を半分に切って12cm x 8.5cmくらいのサイズに切ります。
海苔を巻く、すだれの上にのせて花びら(黄色)を混ぜた酢飯を拡げて巻きます。
3、Cut sushi seaweed into half and trim, resulting in aprx 12cm x 8.5cm.
Lay this over a bamboo roll, the rough side facing you. Place sushi rice mixed with edible flower petals (yellow) and roll.

 

 

 

4、海苔を半分に切って16cm x 8.5cmくらいのサイズに切ります。
海苔を巻きすだれの上にのせて柴漬けが混ざった酢飯を満遍なく拡げます。
柴漬けが混ざった酢飯の真ん中に3で巻いたエディブルフラワー巻きをのせて、柴漬けのピンク色のご飯がフラワー巻きの外側になるように巻きます。
4、Cut sushi seaweed into half and trim, resulting in aprx 16cm x 8.5cm.
Lay this over a bamboo roll, the rough side facing you.
Spread rice mixed with chopped shibatsuke (pink) evenly over the seaweed.
Then place the flower petal roll(yellow) in the center of shibatsuke sushi rice.
Roll the seaweed with chopped shibatsuke so that the pink rice wraps around the (yellow) petal roll.

 

 

5、4と同じようにたくあんの酢飯が外側になるよう(青)エディブルフラワー巻きも巻きます。
濡れた包丁で切ります。花びらや漬物の色があまり良く見えない場合はこの時に付けても良いです。
飾りとしていくらやエディブルフラワーを添えて完成です。
5、Do the same with takuan sushi rice with blue petal sushi rice roll.
Cut with sharp, wet knife and garnish with more edible flowers and ikura(optional).

 

 

おにぎりの作り方:TIP FOR MAKING RICEBALL/ONIGIRI

 

*少量の水で濡らした手に塩をつけて花びらと混ぜた酢飯を丸めておにぎりを作ります。
花びらがあまり見えない場合は後から外側につけます。
*Wet your hands and sprinkle a tiny it of salt into you hand and start rolling flower petal filled sushi rice into a ball. Do the same with other petal colours and attach some petals on the surface of the onigiri/rice balls for pretty look.

 

 

 

梶谷ファームのエディブルフラワー

 

梶谷農園さんのエディブルフラワーはクール便でグリーンリーフと一緒に大きなスタイロフォームで届きました。あけてビックリしたのは綺麗なエディブルフラワーの種類とその量!一気に幸せいっぱいになります。食べる為に育てたお花、とてもお洒落で贅沢な感じまでします。今回はこのエディブルフラワでどんなレシピを紹介すれば良いのか悩みましたが、エディブルフラワの美しさをメインにカラフルな巻き寿司を紹介させて頂きます。漬物と一緒に食べる巻物なので味も楽しめます。
是非作ってみてください。

 

Kajiya farm's edible flowers arrived in a styrofoam box by cold delivery.
Not only was I surprised by its box size but also with the varieties of fresh flowers and green leaves. It certainly felt like I was hugging a treasure box with jewels of colorful petals. These petals are more of a garnish than something that adds deliciousness to your dish so today I am showing you a how to on a seaweed roll idea.
A very colorful one that you don't want to miss.

 

 

 

有限会社梶谷農園

〒722-1413 広島県三原市久井町羽倉1784-1

HP:https://kajiyafarm.jp/wp/

Instagram:@kajiyafarm

Online Shopはこちらからです。

 

 

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