Recipe developer:Pascale

Product provision:HARUE

 

Mango almond jelly.
HARUEさんの杏仁100%の濃厚な味の杏仁豆腐の元で、マンゴーゼリーと合わせたスイーツを作りました。
マンゴーの酸味に甘さ、そして杏仁特有の甘さの組み合わせが、より贅沢なデザートに変身させます。

 

 

マンゴー杏仁豆腐ゼリー
レシピ

 

材料

 

    ■あんにん豆腐ゼリー

  • あんにん豆腐の元 ..... 1パック
  • アーモンドミルク ..... 200cc
  • アガーパウダー ..... 1小匙


  •  

    ■マンゴーゼリー

  • マンゴーピューレー ..... 125g
  • マンゴー キューブ(冷凍物でも可能) ..... 60g
  • オレンジジュース ..... 50cc
  • 水100cc ..... 50cc
  • 砂糖 ..... 40cc


  • アガーパウダー ..... 1小匙


  • ライム汁 ..... 1/4小匙



 

Ingredient

 

    ■ Almond jelly layer

  • Almond jelly powder ..... 1pack
  • Almond milk ..... 200cc
  • Agar powder ..... 1tsp
  •  

    ■ Mango jelly layer

  • Mango purée ..... 125g
  • Mango cuts(Frozen is ok) ..... 60g
  • Orange juice ..... 50cc
  • Water ..... 50cc
  • Coconut sugar ..... 40cc


  • Agar powder ..... 1tsp


  • Lime juice ..... 1/4tsp



 

 

【作り方/How to】

 

 

1、鍋に杏仁豆腐パウダー、アガーパウダーとアーモンドミルクを入れて良く混ぜながら沸騰させて火を止めたら型に入れます。
1、Mix almond jelly powder, agar and almond milk in a pan and bring it to boil and pour into mold and set aside.

 

 

2、マンゴーをオレンジの種位の大きさに小さく切っておきます。切ったマンゴーを入れない方はこちらのステップはスキップして良いです。
2、This is an optional step. Cut mango into little bits as small as orange seeds. (you can omit mango cuts entirely from the recipe)

 

 

3、別の鍋に水、アガーパウダーとココナッツシュガーを入れて火にかけます。(甘いのが好きな方は更にお砂糖を入れても良いです)
沸騰し出したらマンゴーピュレー、オレンジジュースとライム汁を入れて(あればカットマンゴーも入れます)良く混ぜて火を消します。
3、In another pan, mix water, agar powder and coconut sugar and heat.
When the mixture comes almost to a boil, add mango puree and orange juice (also mango cuts if you have any) mix well (add a light single squeeze of lime wedgehere).

 

 

4、杏仁豆腐ゼリー入れた型にマンゴーゼリーミックスを入れて10-20分冷ましてから(アガーパウダーを入れた物なので常温で10分くらいたったら固まります)冷蔵庫で冷やして完成です。
4、Fill mango agar mix on top of almond jelly mold.
Let it cool, it should harden in about 10-20 mins then cool in the fridge and serve cold.

 

 

 

レシピと今回の杏仁豆腐紹介について

About the recipe and Almond jelly

 

杏仁豆腐の紹介です。
中国で食べられるあの杏仁豆腐の味を追求して販売されているHARUEさんの杏仁100%の杏仁豆腐の元です。
他社の杏仁は平均材料数10項目以上が入っていますが、HARUEさんのクリーンな濃厚杏仁豆腐は砂糖、杏仁とゼラチンだけで出来ている点も注目するべき点だと思います。
無添加で作り方も簡単でご自宅にある好みのミルクでできるのもその魅力の一つですね。

 

今回のレシピは杏仁豆腐よりは硬めのゼリーのレシピです。
濃厚な味がする杏仁豆腐なのでマンゴーゼリーと合わせみました。
マンゴーの酸味に甘さ、そして杏仁特有の甘さの組み合わせがより贅沢なデザートに変身させます。
よかったら是非試してみて下さい。

 

Today, we have almond jelly pack from Harue.
Harue has strived to creative almond jelly that tastes just like what us served in China where the dessert was first made in and have achieved to make this pack with 100% pure apricot kernels.
There are many other companies that have almond jelly pack like this but they mysteriously carry average of ten ingredients but Harue makes it much cleaner and simpler by only having 3 ingredients which are sugar, apricot kernel powder and gelatine.
It doesn't end here, this almond jelly only takes your own choice of milk and the pack and pack to make. 100% chemical free.

 

A Thai inspired jelly dessert.
Harder in texture than almond jelly but the sweet and sour flavour of mango makes it all worth it, as almond and mango hand in hand on your taste buds. This beautifully chilled and layered dessert on a hot day will make you smile for sure.
I hope you get to try it.

 

 

Harue

Website:https://www.harue.tokyo

Online Store:https://www.harue.tokyo/category/1/

 

 

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