Recipe developer:Pascale
Product provisiona:COCO FARM & WINERY

 
農民ドライ2019と帆立とグレープフルーツのソーテー
Noumin Dry 2019 and grapefruit scallop [Gluten free]

 

レシピ

 

材料
 
帆立 ..... 6個
グレープフルーツ ..... 1/2個
小ネギ もしくは パセリ..... 少々(みじん切りで)
オリーブオイル ..... 1大匙
塩/ハーブソルト ..... 1/2小匙
胡椒 ..... 1/4小匙
ライム/レモン ..... 1/8個
ピンクペッパー ..... 8〜10個
バター ..... 2大匙
ぶどう ..... 3粒

 

Ingredient
 

Scallop ..... 6pcs
Grapefruit ..... 1/2
scallion or parsley..... v.small bunch(chopped)
Olive oil ..... 1Tbs
Salt or herb salt ..... 1/2tsp
Pepper ..... 1/4tsp
Lime/lemon ..... 1/8
Pink pepper ..... 8〜10pcs
Butter ..... 2Tbs
Grape ..... 3pcs

 

 

【作り方/How to】
 

白ワインの「農民ドライ2019」に合うおつまみの紹介です。
Recipe for white wine "Noumin Dry 2019".

 

 

1、帆立のをきれいに洗って下処理をします。そして塩と胡椒で下味を付けて5分くらい寝かせます。
1、Wash scallops and get rid off any excess tough muscles around it. Salt the scallops (also some cracks of pepper) and leave it for 5 minutes.

 

 

2、グレープフルーツのカービングに入ります。グレープフルーツはヘタと底を切り落とします。
皮と身の間に包丁を入れて身から皮を離します。
2、Alright, let's carve your grapefruit. The first step is to slice the top and bottom off of the fruit.Next, cut along the membranes that separate each segment, cutting at a slight angle inwards along the membranes.

 

 

3、薄皮と実の間に包丁を入れながら実だけを切り出します。この時にザルとボールを重ねたもの上からグレープフルーツを切ってグレープフルーツの汁が落ちたら取っておきます。
3、Once you’ve cut along both sides of each segment, use the knife to loosen and remove each segment. Do this over a sieve in a bowl to catch any juice and place aside for later use.

 

 

4、オリーブオイルをひいたフライパンで帆立の両面が軽く狐色になるまで焼いてお皿に取っておきます。
4、Grill scallops on an oiled pan until the rims of both sides are golden brown and place them aside.

 

5、同じフライパンにバターを溶かします。火が通ると泡が出てバターが茶色に変わり始めたらグレープフルーツの汁を(大匙2位)入れます。ソースがドロドロになりそうな時に帆立を入れて絡めます。
5、On the same fry pan, melt butter. It will bubble then start to turn brown. Immediately add grapefruit juice (about 2Tsp) and let it simmer. When the sauce is thicker, return the scallops and lightly glaze them with the sauce.

 

6、最後に帆立、切ったグレープフルーツの身、スライスしたぶどう、ピンクペッパーとパセリでプレーティングしてライムを添えて完成です (フレッシュペッパーをかけても良いです)。
6、Finally plate your scallops over peeled grapefruits and garnish with pink pepper, parsley/scallion and grape slices (cracking some fresh pepper over it will also give a good kick).

 

 

 

 

COCO FARM & WINERY

 

少し冷やして飲むのがおすすめの日本の白ワインです。
名前通り口当たりはドライで包み込むような粘性と青リンゴや洋梨の果実と共に硬質でフレッシュな酸が全体を引き締めるような味わいのワインです。
個人的には、味の濃い目の食べ物と良く合うワインだと感じたのでグレープフルーツの酸味としっかり塩がきいた帆立に旨味たっぷりのグレープフルーツバターソースでペアリングしてみました。
是非試してみて下さい。

一部ワインデータから引用

 

I would like to recommend to chill Noumin Dry 2019 wine for this recipe.
As the name suggests it is a dry one, with hint of green apple and pear with another hint of fresh acid that brings everything together.
I find that the wine goes well with food that has distinct flavor so I am suggesting recipe that has tangy, sweet and savoriness.
I hope you will get to try this beautiful wine made in Japan.

 

 

COCO FARM & WINERY

〒326-0061 栃木県足利市田島町611

TEL:0284-42-1194
FAX:0284-42-2166

HP : https://cocowine.com/

Online Shopはこちらからです。

 

 

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