Recipe developer:Pascale
Product provision:1616 / arita japan

 

朝ごはんやブランチに使いやすい卵オーブン料理。
Perfect oven dish for your breakfast/brunch [Gluten free]

 

卵オーブン料理 レシピ

 

材料
 
(A)余った卵の白身だけで作る場合:
白身 ..... 8 個分 (240g)
白身を使う場合は:ターマリック1/2小匙 
or
(B)普通の卵を使う場合は:
卵 ..... 5個 (250g)

ハーブソルト ..... 1小匙 (好みによって増やす)
胡椒 ..... 少々
黄色パプリカ ..... 1/4個
赤パプリカ ..... 1/4個 
玉ねぎ ..... 1/4個
トマト ..... 1/4個 
アスパラガス ..... 2本 
小ネギ ..... 2個
アボカド ..... 1/4個 
オリーブオイル ..... 1小匙
 

Ingredient
  
Egg white ..... 8 (240g)
(If you are using egg whites, add 1/2tsp of turmeric)
or
whole egg ..... 5 (250g)

Herb salt ..... 1tsp (taste and add more if you need to)
Pepper ..... pinch
Yellow paprika ..... 1/4 
Red paprika ..... 1/4 
Red onion ..... 1/4 
Tomato ..... 1/4 
Asparagus ..... 2 
Chives/scallion/spring onion ..... 2sprigs
Avocado ..... 1/4 
Olive oil ..... 1tsp

 

 

【作り方/How to】

 
1、オーブンを180度に予熱します。
1、Preheat oven to 180C (350F)

 

 

2、赤と黄色パプリカ、玉ねぎ,アボカド、小ネギを小さく切ります(できれば 0.7cm x 0.7cm)。
アスパラは縦に細く切ります(できれば1/6細さに)。
2、Chop red and yellow paprikas, onions, avocado and chives into small pieces. (preferably 0.7cm x 0.7cm) And asparagus can be cut vertically into thinner strips (1/6 of its original thickness).

 

 

3、トマトも上記と同じく切りますが種をスプーンで取り除きます。
3、Cut tomato like in 2 but scoop out the seeds.

 

 

4、白身だけを使う場合と普通の卵を使う場合のレシピを参考にして好みで選んでください。
泡立て機で小さな泡がでいっぱいになるように泡立てます、空気で少し量が増えたら良いです。この時、ハーブソルトも入れます。(白身のみで泡立てる時はここでターメリックも入れます。)
4、Choose whether you will be using only egg whites or whole eggs and use the recipe accordingly.
Whisk your eggs until they are bubbly with little bubbles and air with salt.
(If you are using only the egg whites, add turmeric also)

 

 

5、ケーキ型にクッキングシートをひいて卵がシートにくっ付かないようにオリーブオイルを塗ります。
5、Line your baking tin with baking sheet and oil the inside.
Baking tin used is 14.2cm x 14.2cm x 4.3cm)

 

 

6、2と3で切った野菜の半分を満遍なくケーキ型に並べます。
6、Spread half the vegetables you cut previously in 2. and 3.

 

 

7、泡立てた卵をゆっくり流し入れます。
7、Carefully pour in the egg mix.

 

8、残りの野菜を散りばめるように入れて、オーブンで30分焼きます。
粗熱が取れたら切って楽しんでください。
POINT: ケチャップと一緒に食べても美味しいです。
8、Add in the rest of the vegetables, and bake for 30 mins.
When done, let it cool a little and cut in and serve.
POINT: it goes well with ketchup also.

 

 

 

 

1616 / arita japan について

 

1616 /arita japan さんのプレートを使ったレシピコラムシリーズの第一回目です。

 

有田というブランド。誰もかが聞いた事あると思います。
時代と共に新しく生まれた有田ブランド 1616 /arita japan は技術はそのままにして、デザインを取り入れて有田であるコトの考え方を変えたブランドです。
この展開を持ち出した鍵のデザイナーは柳原照弘さんです。
高台もない、真っ直ぐな綺麗で繊細のラインの皿。
和食でも洋食でも合うお皿。
うっとりします。
デザイナーの依頼に応えられたのは職人さんの確かな腕とこの全てを見渡る経営者の理解も必要なこの状況を現実化した1616 /arita japan さんのお皿がますます好きになります。
そして、1616 / arita japanは海外での評価も得てます。
ミラノサローネで発表し世界的な注目を集めて「エル・デコ・インターナショナル・デザイン・アワード・2013」ではテーブルウェア部門で世界一に輝いた素晴らしいブランドです。

 

今回使ったお皿はオランダ出身のショルテン&バーイングスさんのコレクションの一つの、S&B Deep Plate 220 White φ225×H30mm です。現代的で機能性の高い形の中に、有田特有の技術が反映されています。
今回プレートと共にする料理はベイクドエッグです。
特に朝やブランチにおすすめするレシピです。野菜がたっぷり入ってるのでトースト楽しめます。
前夜につくって置いたり、時間のある時に作って冷凍して朝温めて食べても良いレシピなので忙しい方にも野菜がたくさん取れるレシピです。
ぜひ試してみてください。

 

 

This is the first of my 1616 / arita japan recipe column recipes.
I hope you will enjoy them.

 

We've all heard about Aritayaki one time or another.
Aritayaki is known for its roots in the ancient ceramics town of Arita in Kyushu, Japan.
And there is this new brand in town that changed Aritayaki and how it is viewed.
1616 / arita japan, founded by Touen Momota (Momota-Touen Corporation).
The design team is lead by Teruhiro Yanagihara who have helped with completely new contemporary products come alive that can be used everyday, through extraordinary workmanship Arita is so famous of.

 

Named after its origins, 1616 / Arita Japan products are produced in the same factories as the original Arita pottery but take a completely different approach to design. Dutch designers Scholten & Baijings both contribute to throw new light on Japanese tradition; mixing Asian craftsmanship with European culture.

 

1616 / arita japan, is now also appreciated outside Japan and this happened by winning the tableware category in 2013, one of the most prestigious international decoration awards, the EDIDA.

 

Now that you have an idea of what 1616 / arita japan is all about.
The baked egg.
Today, I am using Scholten & Baijings' S&B Deep Plate 220 White φ225×H30mm.
A plate with beautiful modern lines. On it are my brunch baked eggs that you can also prepare in advance, freeze and reheat as you need them or fresh and delicious just out of the oven. They are packed with vegetables so a toast and a couple of slice would make your you go "mmmmmm".
I hope you will enjoy it.

 

 

 

1616 / arita japan 株式会社 百田陶園

〒844-0022
佐賀県西松浦郡有田町赤坂アリタセラ

Tel: 0955-42-2519

Fax: 0955-43-3656

HP:https://1616arita.jp/

Instagram:@1616_arita_japan

お求めはこちらからできます。

 

 

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